The Fabelmans

Fictiefilm, Fictiefilm / 2023 / 2:30 / Steven Spielberg / Verenigde Staten, Verenigde Staten / Gesproken taal: Engels, Engels / Ondertiteling:

De kleine Sammy Fabelman groeit op in Arizona in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Nadat zijn ouders hem meenemen naar The Greatest Show on Earth, wordt hij op slag verliefd op film. Gewapend met een camera begint Sammy thuis zelf films te maken, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder. Zijn vader daarentegen ziet het meer als een hobby. Maar naarmate hij opgroeit, raakt de familiedynamiek verstoord en sijpelen de spanningen in het gezin door in zijn creaties.

Hollywoodlegende Steven Spielberg brengt met The Fabelmans een diep persoonlijk en tegelijk fictief portret over zijn eigen jeugd. Spielberg graaft terug in zijn herinneringen en toont op zijn typische magistrale wijze de ervaringen die hem gevormd hebben tot de filmmaker die hij vandaag is, zonder in egotisme te vervallen. Een ode aan de magie van films die ons helpen de waarheid over elkaar en onszelf te zien. The Fabelmans viel dit voorjaar in de prijzen met Golden Globes voor Beste Drama en Beste Regisseur.

Meer informatie over deze titel op de Cinema ZED website